donderdag 26 februari 2015

Opdracht 4# Crowdsourcing en Crowdfunding

Bij het lezen van deze twee termen moest ik even nadenken of ik wel wist wat dit inhoud. Het antwoord was dus nee. Maar wat heb ik toch al weer veel geleerd. Ik heb me letterlijk Verdiept in deze twee termen en bij het goed bestuderen ervan wist ik natuurlijk wel wat deze termen inhouden. Bij "Crowdsourcing" moest ik meteen aan "Wikipedia" denken. En jawel, bingo!!, dat had ik dus goed begrepen, ook Wikipedia is een manier van Crowdsourcing. "Crowdfunding" wordt gedefinieerd als goedkoop lenen en slim investeren. Dat dit aantrekkelijk is en mogelijk gemaakt kan worden voor iemand die zijn doel wil nastreven zonder bij een bank of grote kredietverstrekker te moeten aankloppen, kan ik mij
wel voorstellen. Hoewel ik met mijn bankverleden altijd allert ben op geldleners/verstrekkers.Maar er zijn diverse platforms welke er wel betrouwbaar uitzien, (Geldvoorelkaar)Lid AFM. Crowdsourcing zou je bij de Bibliotheek kunnen inzetten voor bijvoorbeeld een nieuw initiatief mbt de dienstverlening of eventueel inrichting van een locatie. Wat vinden onze leners belangrijk, wat kunnen wij nog meer veranderen,waar is behoefte aan. Crowdfunding zou misschien eens kunnen worden ingezet bij het "moeten" verdwijnen/veranderen van een locatie. Of misschien voor de aanschaf van specifieke materialen. Medialab??

1 opmerking:

  1. Ja een soort van crowdsourcing, of eigenlijk 'voort wat hoort wat' doen we wel: docenten SeniorWeb helpen bij tabletcafé's, wij sturen mensen door naar de cursussen van SW.

    BeantwoordenVerwijderen