donderdag 26 februari 2015

Opdracht 6# Mediawijsheid

Dit was een "makkie"! Alle informatie doorgenomen. Jammer dat de quiz het niet deed. Ben gek op quizzen en enquetes invullen. Ik heb dan ook naar een andere mediawijsheidsquiz gezocht en gevonden en ingevuld. Het was wel een oude, er werd nog over Hyves gesproken. Maar het was niet moeilijk. Alle vragen goed. Dus.....Ik ben volgens mij een echte Media-wijsneus!!

Opdracht 5# Instagram

Instagram/Insta is erg populair bij de jeugd. En omdat ik met drie dochters ook al heel wat jaren meedoe met verschillende vormen sociale media heb ik uiteraard ook allang een Instagram account. Ik doe er zelf niet zoveel mee, hoewel ik het wel leuk vind om snel even een foto te zenden als je ergens bent en iets leuks meemaakt. Hoewel de jeugd nu veel meer met "snapchat" werkt. Zou ook nog een interessant VerdiepDing zijn. Maar dat "Snappen" vind ik niks. Dat gaat denk ik ook te snel voor de ouderen. Wel erg leuk dat ik toch ook met dit VerdiepDing weer iets heb geleerd en dat is "Iconosquare.com" en "Ink361". Een prachtig overzicht van al de foto's die je liked en van jou op Insta geplaatste foto's. Wel erg irritatant dar er weer veel reclame op voor komt. Bibliotheek Kennemerwaard heeft geen Instagram. En dat verwonderd mij. Ik vind het leuk dat er vele foto's op facebook worden geplaatst van diverse activiteiten. Je zou op Instagram een andere draai kunnen geven aan informatie verspreiden
wat er bij de bieb speelt. Misschien de inrichting fotograferen, exposities, en de spinternieuwe materialen. Ik denk dat je hiervoor weer een andere groep mensen kan prikkelen om naar de bibliotheek te komen. Ik zou zeggen DOEN!!

Opdracht 4# Crowdsourcing en Crowdfunding

Bij het lezen van deze twee termen moest ik even nadenken of ik wel wist wat dit inhoud. Het antwoord was dus nee. Maar wat heb ik toch al weer veel geleerd. Ik heb me letterlijk Verdiept in deze twee termen en bij het goed bestuderen ervan wist ik natuurlijk wel wat deze termen inhouden. Bij "Crowdsourcing" moest ik meteen aan "Wikipedia" denken. En jawel, bingo!!, dat had ik dus goed begrepen, ook Wikipedia is een manier van Crowdsourcing. "Crowdfunding" wordt gedefinieerd als goedkoop lenen en slim investeren. Dat dit aantrekkelijk is en mogelijk gemaakt kan worden voor iemand die zijn doel wil nastreven zonder bij een bank of grote kredietverstrekker te moeten aankloppen, kan ik mij
wel voorstellen. Hoewel ik met mijn bankverleden altijd allert ben op geldleners/verstrekkers.Maar er zijn diverse platforms welke er wel betrouwbaar uitzien, (Geldvoorelkaar)Lid AFM. Crowdsourcing zou je bij de Bibliotheek kunnen inzetten voor bijvoorbeeld een nieuw initiatief mbt de dienstverlening of eventueel inrichting van een locatie. Wat vinden onze leners belangrijk, wat kunnen wij nog meer veranderen,waar is behoefte aan. Crowdfunding zou misschien eens kunnen worden ingezet bij het "moeten" verdwijnen/veranderen van een locatie. Of misschien voor de aanschaf van specifieke materialen. Medialab??

vrijdag 6 februari 2015

Opdracht 3# Google+

Google+ Erg leuk om dit item te bestuderen. Echter het lijkt echt veel op facebook. Ik zou niet echt kunnen aangeven wat Google+ toevoegt. Misschien de kringen?? Volgens mij kan je bij facebook ook groepen aanmaken.We hebben nu ook de "collega's- groep en zo kan je van diverse groepen "lid "worden. Wat ik vervelend vind is die reclame die je steeds tegenkomt. Het is ook zo onrustig, maar ja dat zal de tijd zijn. Mijn menig is dat niet veel mensen naast hun facebook een google+ account gaan aanmaken. Ik denk niet dat ik er veel mee zal gaan doen. Voor de bibliotheek misschien wel een goed item, je bereikt zo mensen die google+ hebben een geen andere sociale media.

donderdag 5 februari 2015

Opdracht 2# Content Curation

Content Curation, nooit van gehoord. Maar zoals deze cursus genaamd "ik heb mij erin verdiept". Scoop.it!; Vind het niet echt interessant en het lijkt iets op pinterest. Of zou ik nu iets heel doms schrijven.. Nou ja dat is mijn idee. Hoewel gekozen artikelen kan je een heuse nieuwsbrief maken en datis het toch wel handig voor diegene die werkzaam zijn met dit item. Storyfi ook bestudeerd. Voor beiden geen account aangemaakt. Wel weer wat geleerd en daar gaat het om!